Rábaablak - Minőségi, nyílászáró, faablak, ablakgyártás, ajtógyártás, fa ablakok, ajtó, ablak, ajtók, ablakok, nyílászárók, fa ablak, fa ajtó, fa ajtók, alu-fa, fa-alu, fa alu, alu fa, fa nyílászáró, fa nyílászárók, bejárati ajtó, bejárati ajtók, bejárati nyílászáró, bejárati nyílászárók, beltéri ajtó, beltéri ajtók, beltéri nyílászáró, beltéri nyílászárók, gyártás, gyártása, készítés, készítése, értékesítés, értékesítése, árusítás, árusítása, beszerelés, beszerelése, forgalmazás, forgalmazása, kereskedelem, kereskedelme, egyedi, kiváló, minőség, minőségű, minőségi, egyedi
Széchenyi 2020 ERFA logó

SEGÍTÜNK ELIGAZODNI A NYÍLÁSZÁRÓK VILÁGÁBAN!

Énidő megélése otthonunkban

Mi az az énidő? 


 
Az énidő, ahogy a nevében is szerepel az önmagunkra fordított minőségi időtöltést jelenti, ami alatt olyan tevékenységeket végezhetünk, amelyekből töltődni tudunk. Legyen az meditáció, olvasás vagy éppen valamilyen mozgás. 
Érdemes erre egy dedikált helyet kialakítani az otthonunkban. Az itt eltöltött időt magunkra szánjuk, kizárva minden zavaró tényezőt magunk körül és csak az itt és mostra figyelünk. Épp ezért fontos, hogy az otthonunkban ezt a teret úgy alakítsuk ki, hogy az ott eltöltött minőségi énidő mellett, a tér kihasználása is a legjobb legyen. 


Miért van szükségünk énidőre? A mai világ lüktető tempója az énidő ellen dolgozik, igyekszünk minél több mindent egy adott idő alatt elvégezni. A sokasodó feladatok, a megnövekedett munkahelyi és otthoni elvárások, az online térből ránk zúduló információ- és impulzusáradattal párosulva könnyedén kibillenthetik lelki egyensúlyunkat. Fontos, hogy tudjuk, miért, mikor és hogyan kell lassítanunk és töltődnünk annak érdekében, hogy baráti, családi kapcsolatainkban a legszeretőbb, legszerethetőbb énünket tudjuk adni, valamint a munkahelyünkön is hatékonyan tudjunk helytállni. Mindezek mellett pedig tudatosítanunk kell, hogy az énidő értünk van, a belső békénk megőrzéséért.  


Énidő az otthonunkbanA tér valójában az életünk színterének alakítása. Az építész megtervezi a lakást, s annak térkapcsolatait. Ennek a megfelelő funkcióját azonban mi magunk alakítjuk, formáljuk, rendezzük be a tér-átélés kedvéért. A tér jellegének kialakításában nagyon fontos szerepe van a konkrét anyagi formáknak, berendezésnek, színeknek, illetve, - ami talán a legfontosabb - természetes fény megfelelő áramlásának. 

Néhány dolgot mindenképp érdemes szem előtt tartani, ha az énidő eltöltéséhez a legjobb körülményeket szeretnénk magunknak biztosítani. Az erre szánt hely kialakításánál érdemes a lakás vagy helyiség stílusát és annak formai kialakítását figyelembe venni. Fontos, hogy ezt saját ízlésünkre formáljuk, s úgy alakítsuk ki, hogy a „belépés” pillanatától csak magunkra koncentráljunk, ezzel kizárva minden külső számunkra zavaró tényezőt. Lehetőleg ablakhoz közeli helyet válasszunk, hogy a természetes fény jótékony hatását is élvezni tudjuk: napfény hatására az agyunkban szerotonin szabadul fel, amit a legtöbben „boldogság-hormonként” ismerünk. Próbáljuk becsempészni a természetet, melynek legegyszerűbb formája a növények és virágok elhelyezése. 
Ezen kívül szükségünk lesz egy kényelmes fotelra vagy hintaszékre esetleg egy szófára. Néhány praktikus és kedves kiegészítővel még hangulatosabbá tehetjük az énidőnk eltöltésére szánt helyet. 


Miért fontos a sok természetes fény?Otthonunkba a lehető legtöbb természetes fénnyel célszerű elárasztanunk.  Az építésznek a tervezés során ezeket a szempontokat maximálisan figyelembe kell vennie. Az ablakok épp ezért nélkülözhetetlen elemei a lakásnak, azért, hogy minél több fény áradjon be lakásba és töltsön fel bennünket energiával az énidőnk során is. A természetes fény élénkít, jókedvűvé tesz és gondoskodik arról, hogy kevésbé borúlátóak legyünk mindennapjainkban. Akár olyan ablakhoz közeli helyet is választhatunk, ahol átélhetjük a külső környezet és a belső tér egybeolvadását. A fa nyílászárók és bútorok még barátságosabbá, meghittebbé varázsolhatják világunkat, amelyben belső harmóniánkat megteremtve töltekezhetünk és ismét energiával telve nézhetünk szembe a ránk váró kihívásokkal.