Rábaablak - Minőségi, nyílászáró, faablak, ablakgyártás, ajtógyártás, fa ablakok, ajtó, ablak, ajtók, ablakok, nyílászárók, fa ablak, fa ajtó, fa ajtók, alu-fa, fa-alu, fa alu, alu fa, fa nyílászáró, fa nyílászárók, bejárati ajtó, bejárati ajtók, bejárati nyílászáró, bejárati nyílászárók, beltéri ajtó, beltéri ajtók, beltéri nyílászáró, beltéri nyílászárók, gyártás, gyártása, készítés, készítése, értékesítés, értékesítése, árusítás, árusítása, beszerelés, beszerelése, forgalmazás, forgalmazása, kereskedelem, kereskedelme, egyedi, kiváló, minőség, minőségű, minőségi, egyedi
Széchenyi 2020 ERFA logó

SEGÍTÜNK ELIGAZODNI A NYÍLÁSZÁRÓK VILÁGÁBAN!

Milyen színt válasszunk? Dióhéjban a színválasztásról

Amikor építkezünk vagy felújítunk, nagy gondot fordítunk a ház gépészetére, szigetelésére, a főbb műszaki paraméterek kiválasztására, de előfordul, hogy a homlokzat és az azzal harmonizáló nyílászárók színének a kiválasztása az utolsó pillanatra marad. Ilyenkor sokszor az éppen divatos árnyalatok közül választunk, esetleg a kedvenc színünk mellett döntünk, vagy éppen valamilyen egész más szín, valami egyedi színre esik a választásunk.
A mai építkezőket ma már számtalan digitális program segíti. A weboldalunkon található otthontervező program segítségével mi is próbálkozhatunk a különböző színekkel, vagy azok többféle kombinációjával. https://www.rabaablak.hu/Otthontervezo.htmlMegnézhetjük, hogy választott színeink hogyan harmonizálnak egymással és milyen összképet adnak az elképzeléseinkhez legközelebb eső háztípus esetében. Minden színhez, sőt annak minden árnyalatához társul egy érzés, amit a végső színválasztás előtt mindenképp érdemes tanulmányozni. A színválasztás azért sem könnyű feladat, mert az egymással harmonizáló színeket és azok árnyalatait is érdemes megismerni.  A faablakok melegséget és eleganciát adnak bármely térnek, és az általunk választott szín jelentősen növelheti vagy csökkentheti azok vizuális vonzerejét.
Nézzük milyen tényezőket is érdemes figyelembe venni a megfelelő színválasztás érdekében.
 
  • Az építészeti stílus

Otthonunk építészeti stílusa jelentős szerepet játszik abban, hogy milyen szín lesz megfelelő választás a fa ablakaink számára. Különböző stílusok más-más színpalettát igényelnek. Például a klasszikus stílusú otthonok gyakran lenyűgözőek lehetnek mélyzöld, gazdag vörös vagy tompa kék színekkel. Ellenben a modern vagy kortárs otthonok inkább neutralitásra hajlamosak, például szürkék, fehérek vagy lágy földszínek. Fontos figyelembe venni otthonunk külső színsémáját, és olyan ablakszínt választani, amely kiegészíti és fokozza azt.

 
  • Harmonizálás a környezettel
Az otthonunk környezete jelentősen befolyásolhatja a faablakok színválasztását. Ha zöldes, buja környezetben élünk, akkor a barnák vagy zöldek könnyedén illeszkedhetnek a természetes környezetbe. Másrészről, ha otthonunk városi vagy vízparti területen található, akkor a fehérek, szürkék vagy kék színek lehetnek alkalmasabbak. A cél az, hogy harmonikus kapcsolatot teremtsünk otthonunk és környezete között.

 
  • Személyes preferenciák és trendek

Bár az építészeti stílus és a környezet fontos iránymutatásokat nyújtanak, a személyes preferenciákat sem szabad figyelmen kívül hagyni. Olyan színeket érdemes mérlegelni, amelyek összhangban vannak az ízlésünkkel és preferenciáinkkal. Emellett érdemes figyelemmel kísérni az aktuális design trendeket is inspirációért. A neutrális és földszínek gyakran időtlenek és sokoldalúak, de bátran kísérletezzünk élénkebb színekkel, ha azok illeszkednek stílusunkhoz és otthonunk miliőjéhez.
 
  • A legújabb színtrendek
Hygge
Hangulatos skandináv minimalista lakberendezési irányzat. A világos és kellemes árnyalatokat a fehér és a fa különböző színeivel kombinálják. A rusztikus tölgy, az antik dió, az öreg fenyő vagy az ébenfa színeink a fa természetes szépségének megjelenítésével járulnak hozzá ezen irányzat érvényesüléséhez.
    

 

Boho

Az erős és természetes színek – mint az arany, az okker, a rozsda és fa különböző árnyalatai – nemcsak a belső tereket, hanem az épület arculatát is meghatározhatják. Az eleganciát megtestesítő viaszvirág, a barátságos miliőt teremtő szellőrózsa, a melegséget, meghittséget varázsoló aranyhomok csupán néhány képviselője színpalettánknak, amely a boho stílus kedvelőinek kíván eleget tenni.
Beton
A beton színvilág a hideg és a meleg színeket kombinálja. Célratörő és modern, melyben a beton a saját árnyalataiban jelenik meg. Az olaszos életérzést magán hordozó toszkán szürke színünk tökéletesen illeszkedik ebbe a stílusirányzatba.Metál
A metál színei egy régóta ismert beltéri megoldást varázsolnak az épület külső megjelenésére. A metál  különféle színvariációi speciális fényhatásokat hozhatnak létre. A világos bazalt, antracit, sötét metál csak pár lenyűgöző árnyalat a választékunkból, amely ehhez az irányzathoz kiválóan passzol. 
  • Színminták tesztelése különböző világítási viszonyok között
A természetes és mesterséges világítás jelentősen megváltoztathatja a színek megjelenését. Elengedhetetlen, hogy különböző világítási körülmények között teszteljük a faablakok színmintáit annak érdekében, hogy biztosak legyünk a választott árnyalat megjelenéséről.
Merjük bátran megtapasztalni a színek jótékony hatását, amivel otthonunkat is hangulatosabbá, meghittebbé vagy vidámabbá, fiatalosabbá tehetjük. Bármelyik építészeti stílushoz, megrendelői elképzeléshez szívesen segítünk a legjobban illeszkedő színeket kiválasztani. Ne felejtsük el, hogy az ideális színválasztás az, amely harmóniát teremt otthonunkban, és barátságos atmoszférát teremt mind a lakók, mind a látogatók számára. Széles színválasztékunkban mindenki megtalálhatja a neki leginkább megfelelőt, de ezen felül egyedi igények kielégítését is vállaljuk.