Rábaablak - Minőségi, nyílászáró, faablak, ablakgyártás, ajtógyártás, fa ablakok, ajtó, ablak, ajtók, ablakok, nyílászárók, fa ablak, fa ajtó, fa ajtók, alu-fa, fa-alu, fa alu, alu fa, fa nyílászáró, fa nyílászárók, bejárati ajtó, bejárati ajtók, bejárati nyílászáró, bejárati nyílászárók, beltéri ajtó, beltéri ajtók, beltéri nyílászáró, beltéri nyílászárók, gyártás, gyártása, készítés, készítése, értékesítés, értékesítése, árusítás, árusítása, beszerelés, beszerelése, forgalmazás, forgalmazása, kereskedelem, kereskedelme, egyedi, kiváló, minőség, minőségű, minőségi, egyedi
Széchenyi 2020 ERFA logó

SEGÍTÜNK ELIGAZODNI A NYÍLÁSZÁRÓK VILÁGÁBAN!

10 érv a fával való építkezés mellett

A fa kellemes közérzetet ad, folyamatosan újratermelődik és kiváló építészeti tulajdonságokkal rendelkezik. Sok - sok érvet tudunk a fával való építkezés mellett felsorakoztatni. 

1. A fa hozzájárul a klímavédelemhezA faépítmények elősegítik a szén-dioxid megkötését. Minden köbméter felhasznált fa egy tonna CO2-t képes hosszú távon megkötni. Minden fából készült ház hozzájárul ahhoz, hogy az olyan építőanyagok mint a beton és az acél előállítása során keletkező CO2 kibocsátás elkerülhető legyen.

2. A fa újratermelődikAmíg más nyersanyagok, amelyek az építkezéshez szükségesek, egyre szűkösebbé válnak, addig a fa folyamatosan újratermelődik. Ausztriában például másodpercenként egy köbméter fa termelődik. 

3. A fa értékes építőanyagAz intenzív kutatás-fejlesztésnek köszönhetően az elmúlt években újabb építészeti remekművek születtek fából, amelyek újfajta építészeti megoldásokat tettek lehetővé. A rétegragasztott, előfeszített tartóelemek forradalmasították a fával való építkezést és a fa alkalmazását többemeletes épületeknél. Ezt a masszív faelemet ugyanúgy lehet használni mint az acélbetonlemezeket. 

4. A fa sokszínűséget hoz a megmunkálás területénA számítógéppel vezérelt tervezési és gyártási eljárások a fa megmunkálásának teljesen újfajta formáit teszik lehetővé. Egyre több neves építész próbálkozik a faházak potenciáljának kiaknázásával. Az emberiség történelmének legrégebbi építőanyaga egyre jobban a modern építészet és építőművészet fókuszába kerül. 

5. A fából könnyedén készíthetők előgyártott elemek A fával való építkezési munkafolyamatok kevésbé a helyszínen, hanem sokkal inkább a gyártócsarnokokban történnek meg. Falak, mennyezetek, sőt egész épületrészek készülnek el előre legyártva. A kész épületelemeket csak az építkezés helyszínére kell szállítani és összeállítani azokat az épületterveknek megfelelően. Így az építkezés kevesebb zajjal, rövidebb idő alatt és gördülékenyebben valósulhat meg. A kiszáradási idővel sem kell számolni, ami az acélbeton épületek esetében különösen fontos. 

6. A fa a saját súlyának többszörösét képes megtartaniA fa jelentős súlymegtartó képességgel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a fából készült építőelemek könnyebbek mint az egyenértékű beton, acél vagy tégla építőelemek. A faépítményeknek ily módon kisebb alapzat is elegendő, amivel helyet és költséget tudunk megtakarítani. Az emeletes épületek esetében statikai okokból gyakran csak a könnyebb, fából készült emeletek jöhetnek szóba. 

7. A fa biztonságosan égA fa éghető anyag, mindennek ellenére a faházak legalább olyan biztonságosak, mint a más építőanyagokból készült épületek. Mint ahogy minden építménynek, úgy a faépületeknek is meg kell felelniük a hatósági biztonsági előírásoknak. Ha tűzesetre kerül a sor, a fa égési folyamata más építőanyagokkal szemben kiszámíthatóbb és kontrollálhatóbb. A fa lassan ég le. Az elszenesedett réteg alatt sértetlen marad és hosszan megőrzi a teherbíró képességét. 

8. A fa kellemes közérzetet biztosítA fának kellemes illata van, jó közérzetet biztosít és gondoskodik a meghitt környezetről. Olyan építőanyag, amely az emberi testtől nem vonja el a meleget. A fa képes nedvességet felvenni és leadni és ily módon a ház klímáját természetes módon szabályozni.  

9. A fa után nincs hulladékAz építőanyagok túlnyomó többségének gyártása komoly környezetterhelést jelent, nem beszélve a megsemmisítésükről. Ezen anyagok többsége nem újrahasznosítható és a bontásból keletkező hulladék veszélyes anyag, amit kezelni kell. A fából készült építőelemek az élettartamuk végén könnyedén újrahasznosíthatók és a fa megsemmisítése nem terheli meg a környezetet.

10. Kiváló minőségű, egyedi nyílászárók készítésére alkalmasA fa természetes szépségének és univerzális jellegének köszönhetően kiválóan alkalmas nyílászáró gyártásra. Az előzőekben említett minden jó tulajdonsága ötvöződik a fa ablakokban, beltéri és bejárati ajtókban. Manapság bármilyen egyedi megrendelői igényt ki lehet elégíteni fából.

(Forrás: holzistgenial.at)