Rábaablak - Minőségi, nyílászáró, faablak, ablakgyártás, ajtógyártás, fa ablakok, ajtó, ablak, ajtók, ablakok, nyílászárók, fa ablak, fa ajtó, fa ajtók, alu-fa, fa-alu, fa alu, alu fa, fa nyílászáró, fa nyílászárók, bejárati ajtó, bejárati ajtók, bejárati nyílászáró, bejárati nyílászárók, beltéri ajtó, beltéri ajtók, beltéri nyílászáró, beltéri nyílászárók, gyártás, gyártása, készítés, készítése, értékesítés, értékesítése, árusítás, árusítása, beszerelés, beszerelése, forgalmazás, forgalmazása, kereskedelem, kereskedelme, egyedi, kiváló, minőség, minőségű, minőségi, egyedi
Széchenyi 2020 ERFA logó

SEGÍTÜNK ELIGAZODNI A NYÍLÁSZÁRÓK VILÁGÁBAN!

Smart home - Okos otthon

Mit is takar pontosan az okos otthon, az okos ház? Mennyivel tud többet, miben más mint az eddig használt és megszokott automata berendezések, rendszerek?
A smart home rendszerben minden szinte mindennel összekapcsolásra kerül a központi, gondolkodó, vezérlő egység által, így optimalizálva a rendszer működését.

ELSŐDLEGES ELŐNYÖK – ENERGIAMEGTAKARÍTÁS, REZSICSÖKKENTÉS


 
Alábbiakban bemutatunk pár példát arra vonatkozóan, hogy hogyan is működnek az okos otthonok.
Télen sütünk valamit a konyhában és gőz keletkezik. Az érzékelő jelez, a szellőztetés megkezdődik, mialatt a fűtés intenzitása csökken, mindez a központi vezérlőegység szinkronizáló tevékenységének köszönhetően. Egy másik téli napon a fényérzékelő jelzi a rendszernek, hogy erősen süt a nap. A központi vezérlő egység beállítja a zsaluziákat, hogy beengedje a napfényt, közben lejjebb veszi a fűtést, engedve, hogy a napfény melegítse fel a szobát, mérsékli az éppen használt villanykörte fényerejét, ügyelve a szoba fényerejének megtartására, értékes energiát takarítva meg ezzel otthona számára.
Meleg nyári napon, mikor a légkondicionáló berendezés működik, zsaluziák védik a szobát a felmelegedéstől, hirtelen jön egy vihar. A smart home rendszer ezt érzékelve megnyitja a vagy felhúzza a zsaluziákat, természetes fényt engedve a helyiségbe, mérsékli az égők fényerejét, a külső fényerősséghez igazodva, lejjebb veszi a hűtés intenzitását, az automata öntözőberendezést pedig ezen a napon nem vagy csak később kapcsolja be, energiatakarékosan.
 
TOVÁBBI ELŐNYÖK
De nem csak energiamegtakarítás érhető el egy okos otthon rendszerrel, kényelmi érzetünk is fokozódik. Autóval hazafelé tartva, előre megadott távolságból a rendszer automatikusan érzékeli érkezésünket, kinyitja a kertkaput, garázskaput, sötétedés után a kerti világítást felkapcsolja, a bejáratig a jelzőfényeket vezérli, előre lehűti vagy felmelegíti otthonunkat.
 
TÖKÉLETESSÉGRE HANGOLVA A RÁBAABLAKKALAz okos otthonok biztonságos és energiatakarékos működéséhez a Rábaablak fa nyílászárói is kiválóan illeszkednek. A megnövelt biztonságot nyújtó ujjlenyomatos bejárati ajtóink, vagy a motorizált árnyékolástechnikai rendszereink az okos házak elengedhetetlen kellékei. Az energiahatékonyság növelése és a további rezsicsökkentés érdekében a legjobb hőszigetelésű üveggel (Ug=0,5) látjuk el a nyílászárókat ügyfeleink kérésére.