Rábaablak - Minőségi, nyílászáró, faablak, ablakgyártás, ajtógyártás, fa ablakok, ajtó, ablak, ajtók, ablakok, nyílászárók, fa ablak, fa ajtó, fa ajtók, alu-fa, fa-alu, fa alu, alu fa, fa nyílászáró, fa nyílászárók, bejárati ajtó, bejárati ajtók, bejárati nyílászáró, bejárati nyílászárók, beltéri ajtó, beltéri ajtók, beltéri nyílászáró, beltéri nyílászárók, gyártás, gyártása, készítés, készítése, értékesítés, értékesítése, árusítás, árusítása, beszerelés, beszerelése, forgalmazás, forgalmazása, kereskedelem, kereskedelme, egyedi, kiváló, minőség, minőségű, minőségi, egyedi
Széchenyi 2020 ERFA logó

SEGÍTÜNK ELIGAZODNI A NYÍLÁSZÁRÓK VILÁGÁBAN!

A vintage stílus, amely sose megy ki a divatból!

Pár évvel ezelőtt tört be a köztudatba a “vintage” fogalma, mely meglehetősen gyorsan hódította meg a romantikus hangulat szerelmeseit, illetve azokat az embereket, akik a nosztalgikus formatervezésű, antikolt hatású dekorációs tárgyakat, bútorokat, vagy ékszereket szeretik.
A vintagenek elmaradhatatlan kiegészítői a fa természetes melegségét és szépségét otthonunkba varázsoló fa ablakok és ajtók. A színek és a design megfelelő megválasztásával valódi vintage hangulatot termethetünk a fa nyílászárókkal is. 
 

Rábaablak nyílászárók ékesítik azt a Balaton parti otthont is, amely a vintage minden jegyét magán hordozza. A toszkán táj varázslata ihlette a tulajdonosok által választott stílust. A nagy üvegfelületektől kitáguló tér olyan nyugalmat áraszt, ami teljes kikapcsolódást nyújt a lakók számára. A fehérre festett fa gerendaszerkezet, a nagy belmagasság különleges atmoszférát kölcsönöz a nappalinak. A nagy üvegfelületű teraszajtókat jó időben egybenyitva a kerttel olyan érzést kelt, mintha az erdőben folytatódna a házbelső.
 

A vintage eredete

A vintage vagy vintázs szó elsősorban a borászatban használatos szakkifejezés volt. Az angol vintage szó eredeti jelentése szüret. Eredetileg a borászatban használták ezt a kifejezést a régi évjáratú, nemes borok megnevezésére. 
A divat világába később szűrődött át, s vált a ’20-as évektől a ’60-as évekig viselt öltözékek, kiegészítők, lakberendezési tárgyak stílusának összefoglaló nevévé. Klasszikus, patinás, nosztalgikus hangulatot idéz, leginkább a részletgazdag, finoman megmunkált tárgyak jellemzik, főbb színei a púder és cukorka színek, valamint a fekete és fehér. Kedvelt anyagai a csipke, selyem, bársony, damaszt, szatén és a tüll. Ez a stílus egyfajta életfelfogás, hogy hogyan tudjuk a múlt értékeit a jelenbe varázsolni. 

A klasszikus vintage

A klasszikus vintage stílus elemei mindannyiunk számára jól ismertek: ilyen például a francia Provence ihlette hangulat a sok-sok levendulával, vagy épp az angol farm hangulat a világos színű bútorokkal, pasztell textíliákkal, és persze millió mezei virággal. 
Az angol farmházak stílusában inkább a pasztell színek a használatosak. Érdemes a kék, zöld, és a rózsaszín pasztell színeihez nyúlni, ha nagyobb felületeken akarjuk használni őket. 
A Provence stílusú otthonokban a dekorálás színe az a levendula lila, és a pasztell lila, melyet szépen kiegészítenek a nude színek, legyen szó melegebb sötétbarnákról, vagy a pasztellesebb, púderesebb bézsekről.
 
 

A vintage hangulat

Aki egyszer ráérzett a vintage stílus ízére, könnyedén elvarázsolódik tőle. Először csak egy bútordarab, majd egy szoba, végül a teljes otthonunk felett is átveheti az uralmat ez a lakberendezési stílus. 
A vintage hangulatot elsősorban rusztikus, elegáns és izgalmas hangulata miatt kedvelik az emberek. Itt nem a funkciónak van elsődleges szerepe! A kopottas bútorok és az ódon, saját történettel rendelkező berendezési tárgyak romantikus bája az, ami alapvetően meghatározza az enteriőrt.
A fehér különböző árnyalatai, a természetes színek, valamint a fafelületek elengedhetetlen részét képezik a stílusnak. Ha a tetőtérben kilátszó fagerendákat fehérre festjük, és néhány vászon is kerül a térbe, akkor még teljesebb és varázslatosabb lesz az összkép. 
A vintage hangulat egyik izgalmas előnye, hogy elbír némi zsúfoltságot. Nem kell elrejtenünk szem elől a tányérokat, edényeket és más eszközöket. Kerüljön csak ki minden a polcokra! Nagyszüleink már megkopott konyhai segédeszközeit is kiakaszthatjuk, melyek kiváló dekorációs elemek lesznek.
Praktikus tömörfa bútorokat érdemes keresnünk. Közkedveltek a párnázatlan fabútorok, illetve a rusztikus vitrines konyhabútorok, a díszes faragású polcok is jól mutatnak. A legtöbb vintage fabútor tárolókkal is fel van szerelve. A fa tároló ládák is népszerűek. A stílushoz a fa ablakok és beltéri ajtók is hozzátartoznak. 
 A Rábaablak termékválasztékában ezen stílus kedvelői is megtalálják az elképzelésüknek leginkább megfelelőt. Bátran merítsenek inspirációkat a formát illetően, a színekkel pedig a legmerészebb álmaikat is valóra váltjuk.