Rábaablak - Minőségi, nyílászáró, faablak, ablakgyártás, ajtógyártás, fa ablakok, ajtó, ablak, ajtók, ablakok, nyílászárók, fa ablak, fa ajtó, fa ajtók, alu-fa, fa-alu, fa alu, alu fa, fa nyílászáró, fa nyílászárók, bejárati ajtó, bejárati ajtók, bejárati nyílászáró, bejárati nyílászárók, beltéri ajtó, beltéri ajtók, beltéri nyílászáró, beltéri nyílászárók, gyártás, gyártása, készítés, készítése, értékesítés, értékesítése, árusítás, árusítása, beszerelés, beszerelése, forgalmazás, forgalmazása, kereskedelem, kereskedelme, egyedi, kiváló, minőség, minőségű, minőségi, egyedi
Széchenyi 2020 ERFA logó

SEGÍTÜNK ELIGAZODNI A NYÍLÁSZÁRÓK VILÁGÁBAN!

A fa nyílászárók ápolása

Miért van szükség a fa nyílászárók karbantartására, ápolására?


Ha azt szeretnénk, hogy fa nyílászáróink hosszú ideig megőrizzék eredeti szépségüket, akkor ajánlott azokat rendszeres időközönként karbantartani. Ez azonban nem azt jelenti, hogy évente újra kell festeni az ablakokat, ajtókat. A fa nyílászárók folyamatos újrafestése már a múltté. A fa pórusaiba is behatoló speciális védőanyagoknak és az egyedülálló technológiai eljárásoknak köszönhetően a felületkezelés időtartama minden képzeletet felülmúl. Az ablakok, bejárati ajtók fafelülete folyamatosan különböző időjárási hatásoknak és környezeti befolyásnak van kitéve.  Napfény, eső, hó, jég és a mechanikai igénybevétel is befolyásolja a faszerkezeteket. Már évi kétszeri karbantartással és megfelelő ápolással a felújítási intervallum jelentősen meghosszabbítható.
 
Ápolási, karbantartási útmutató fa ablakokhoz és ajtókhoz


Az ápolási folyamatot célszerű az ablakfelületek sérüléseinek feltárásával kezdeni. Nagyon fontos, hogy a környezeti behatások miatti sérüléseket, repedéseket ápolóbalzsammal megfelelően kezeljük és a sziloplasztok tömítettségét, gumitömítések sértetlenségét leellenőrizzük.

 
Első lépés az ablakok és bejárti ajtó felületének megtisztítása. A tisztításhoz a legcélszerűbb puha törlőkendőt és az ablakgyártó által javasolt tisztítószert választani. A javíthatatlan sérülések elkerülése érdekében soha ne használjunk súrolószereket és érdes, éles felületű, dörzsölő hatású tisztító anyagokat, eszközöket.


A tisztítást követően egy megfelelő kendő segítségével hordjuk fel az ápolóbalzsamot a felületre. Különösen figyeljünk oda az egyöntetű és csíkozás mentes felhordásra. Az ápolóbalzsam hónapokig tartó hatékony védelmet biztosít az időjárási hatások ellen és egyidejűleg a színhatást és a fényességet is felfrissíti.


A fafelületeken kívül rendkívül fontos a vasalatok rendszeres olajozása is, ami a megfelelő és hosszú távú hibátlan működést segíti elő. A nyílászárók egyik legfontosabb része a zár szerkezet. Ezek az elemek óvnak minket a külső behatolás ellen, és biztosítják számunkra, hogy a nyílászáró tökéletesen záródjon minden ponton. A vasalatokat is javasolt fél évente megolajozni. Erre a célra tökéletesek a barkács boltokban kapható műszerolajak.
 
Minden, amit az Aidol ápolókészletről tudni kell


Az Aidol ápolókészlet lazúrozott vagy lakkozott fa ablakok és fa bejárati ajtók kezelésére kiválóan alkalmas.
A speciális Aidol ápolóbalzsam lezárja a mikrorepedéseket, melyek a bevont felületeken pl. jégverés által keletkezhetnek. Az Aidol ápolókészlet minősített ápolókészlet az ablakokra és ajtókra adott Remmers System Garancia (RSG) keretein belül is.
Az Aidol ápolószett tartalmaz:
  • 250 ml tisztító
  • 250 ml ápolóbalzsam ablakokhoz/bejárati ajtókhoz
  • 2 szálasodás mentes kendő a felhordáshoz
Az Aidol ápolókészlet hosszantartó védelmet biztosít, környezetbarát, használata egyszerű, valamint minden felületkezelt fafajra – fedőfestékre és lazúrra – egyaránt alkalmas.