Rábaablak - Minőségi, nyílászáró, faablak, ablakgyártás, ajtógyártás, fa ablakok, ajtó, ablak, ajtók, ablakok, nyílászárók, fa ablak, fa ajtó, fa ajtók, alu-fa, fa-alu, fa alu, alu fa, fa nyílászáró, fa nyílászárók, bejárati ajtó, bejárati ajtók, bejárati nyílászáró, bejárati nyílászárók, beltéri ajtó, beltéri ajtók, beltéri nyílászáró, beltéri nyílászárók, gyártás, gyártása, készítés, készítése, értékesítés, értékesítése, árusítás, árusítása, beszerelés, beszerelése, forgalmazás, forgalmazása, kereskedelem, kereskedelme, egyedi, kiváló, minőség, minőségű, minőségi, egyedi
Széchenyi 2020 ERFA logó

SEGÍTÜNK ELIGAZODNI A NYÍLÁSZÁRÓK VILÁGÁBAN!

Miért hálás alapanyag a fa?

A fából készített nyílászárók évszázadok óta az építészet fontos alkotóelemei. Alaktartóságuknak és hosszú élettartamuknak köszönhetően számos megmunkálási lehetőséget tesznek lehetővé. 

Az építészetben a leghosszabb múltat magának tudható alapanyag a fa. Manapság a fa, alu-fa ablakok mellett műanyag és alumínium ablakok is készülnek. Az innováció terén azonban még mindig a fa győzedelmeskedik. Minden műszaki fejlesztést először faablakokon próbálnak ki. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a fát könnyű megmunkálni, valamint egyszerűen és megbízhatóan ellenőrizhető, hogy mi működik a gyakorlatban.

A FAABLAKOK ELŐNYEI


Az ablakok fényt és levegőt engednek be az épületekbe, valamint védelmet jelentenek a széllel, esővel, meleggel, hideggel és a zajjal szemben. A faablakok számos előnnyel rendelkeznek. A faablakok különösen sokféle megmunkálási lehetőséget rejtenek magukban. A különböző fafajtákon túlmenően különféle felületkezelési technikák, mint az olajozás, vagy változatos festéklazúrok is bővítik a palettát. Miközben a műanyag és alumínium ablakok esetében rögzítettek a profilok, addig a faablakoknál azokat egyedileg marják ki egy több rétegből összeragasztott alapanyagból. 

A fa kellemes környezetet teremt. A fafelület természetessége különleges tapintási élményt nyújt.A faablakok hozzájárulnak a fenntartható fejlődéshez és az értékteremtéshez is. A fa újratermelődő alapanyag. Az ablakgyártásban túlnyomó részben lucfenyőt dolgoznak fel a vállalkozások.  

A faablakok különösen hosszú élettartamúak. Az ablakok használati ideje általánosságban véve 25 -30 év között van. A faablakok élettartama azonban akár 80- 100 évre is kitolódhat, ha azokat rendszeresen karban tartják, valamint a szigetelőüvegeket és a vasalatokat a rendeltetésnek megfelelően kicserélik. Így nemcsak pénzt takarítunk meg, hanem energiát és erőforrásokat is. 

A faablakok alaktartóak. Az összes ablakgyártási alapanyag közül a fa esetében a legkisebb a méretváltozás, éppen ezért a legkevésbé van kitéve a hőmérsékletváltozásból eredő formai eltéréseknek.   

A faablakok lassabban égnek. Nem olvadnak meg, hosszabb ideig stabilak maradnak, szemben a másfajta alapanyagból készült ablakokkal és nem bocsátanak ki mérgező dioxinokat sem, így a menekülési út tovább megmarad.

A faablakokat könnyen lehet tisztítani. A faablakok elektrosztatikusan nem töltődnek fel, így nem tapadnak meg rajtuk az apró szennyeződések sem. 

FA ÉS ALU-FA ABLAKOKA faablakok a felületkezelésnek köszönhetően kellő védelemmel bírnak az időjárás viszontagságaival szemben, mint az eső, jég, vagy egyéb környezeti hatások. A külső részen alul felszerelt vízvető, valamint a szárny alsó peremére erősített alumínium takaróléc további védelmet jelentenek. 
Az alu-fa ablakok estében a teljes külső borítás alumíniumból készül. Ez a fajta megoldás biztosítja az időjárással szembeni legnagyobb védelmet a fából készült nyílászárok esetében. Az alumínium borítás alkalmazása további esztétikai megoldási lehetőségeket is magában rejt. 

A Rábaablak termékválasztékában a fa és alu-fa megoldások egyaránt elérhetők. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy eme csodálatos természeti kincsünk szépségét megőrizve olyan értéket teremtsünk ügyfeleink számára, amelyben örömüket lelik és a fa természetes melegségéből töltődve nap mint nap meríthetnek.