Rábaablak - Minőségi, nyílászáró, faablak, ablakgyártás, ajtógyártás, fa ablakok, ajtó, ablak, ajtók, ablakok, nyílászárók, fa ablak, fa ajtó, fa ajtók, alu-fa, fa-alu, fa alu, alu fa, fa nyílászáró, fa nyílászárók, bejárati ajtó, bejárati ajtók, bejárati nyílászáró, bejárati nyílászárók, beltéri ajtó, beltéri ajtók, beltéri nyílászáró, beltéri nyílászárók, gyártás, gyártása, készítés, készítése, értékesítés, értékesítése, árusítás, árusítása, beszerelés, beszerelése, forgalmazás, forgalmazása, kereskedelem, kereskedelme, egyedi, kiváló, minőség, minőségű, minőségi, egyedi
Széchenyi 2020 ERFA logó

SEGÍTÜNK ELIGAZODNI A NYÍLÁSZÁRÓK VILÁGÁBAN!

Különleges hatások beltéri ajtóknál

Otthonunk igényeink szerinti berendezése egyik legkedvesebb feladat, amihez a beltéri ajtók kiválasztása is hozzátartozik. Ma már olyan széles választék elérhető a piacon, hogy valóban nincs könnyű dolgunk a vásárlási döntést illetően. A beltéri ajtók esetében rendkívül gazdag a kiegészítők és variációk tárháza, amivel napjainkra még a legegyedibb elképzelések teljesítése is megvalósíthatóvá vált. Különleges felületek, izgalmas formavilág, számtalan díszítési opció, változatos színvilág mind – mind az egyedi hatások elérését célozzák.  
Cikkünkben sorra vesszük az összes olyan tényezőt, amelyek hozzájárulnak a beltéri ajtók páratlan hatásmechanizmusának megteremtéséhez.

Változatos alapanyagok   

 


A beltéri ajtók esetében a többi nyílászáróhoz hasonlóan többféle alapanyag közül válogathatunk. A luc, tölgy, dió mellett ma már egzotikus fafajták is elérhetők, aminek köszönhetően a természet szépsége testközelből élvezhető otthonunkban. Az alapanyag megmunkálásával is különleges hatások érhetők el, mint a speciális technikával fűrészelt tölgy vagy a kétszer késelt furnérok, amelyek igazán egyedivé varázsolják a belső teret.   

SzínekBátran merjünk kreativitásunknak és egyéniségünknek teret adni a színek használata terén is. A színek pszichológiai hatásukon keresztül korlátlan lehetőséget biztosítanak nekünk, hogy olyan hangulatot teremtsünk otthonunkban, amilyenre csak vágyunk. A klasszikus színektől, egészen a modern, merész színekig érdemes megfontolnunk döntésünket. Minden ember egy egyéniség, aki a személyiségének leginkább megfelelő miliőben érzi igazán jól magát. Ezért van kiemelkedő szerepe a helyes színválasztásnak is. Törekedhetünk a színek egységességre a kültéri és beltéri nyílászárók esetében, de más színvilág felé is elrugaszkodhatunk és egy -egy helyiségnek is kölcsönözhetünk egyedi megjelenést, akár az adott helyiség funkciója szerinti színválasztással is. De a bútorok, falak, padló színe alapján is dönthetünk, sőt akár komplementer színek irányába is nyithatunk. 
A teljes felületen festett ajtók esetében a teljes RAL színskála színei megvalósíthatók, míg a furnérozott ajtók esetében a fa természetes árnyalata határozza meg a színt. 
A különleges designfurnérok már színezett formában is elérhetők. 

Tokrendszerek


A beltéri ajtók összhatásában a tokrendszer megválasztása is döntő szerepet játszik.  A klasszikus beltéri ajtókhoz illeszkedőktől a legmodernebb megoldásokig választhatók ajtótokok. A hagyományos kialakítású falcos standard tok, a letisztult és modern külsőt megtestesítő, síkba záródó és rejtett pántos design tok, a nem látható és különleges zéró tok, valamint a fallal azonos síkban futó borítású és egyedi megjelenésű flat tok.  

Kilincsek

A kilincs a beltéri ajtó összhatásának kialakításában a legfontosabb szerepet játszó tartozék. A vásárlók számára elérhető kilincsválaszték rendkívül széles, amelyben a klasszikus ajtókhoz kiválóan passzoló megoldásoktól, a többféle stílussal is kombinálható variációkon keresztül, egészen a trendi, modern és letisztult formák is elérhetők. A kilincsek esetében az esztétikán túlmenően még a funkcionalitás is nagyon fontos. A kilincs fogása is mérlegelendő tényező, hiszen hiába néz ki valami jól, ha az a mindennapi használatát tekintve nem praktikus és nem fogunk tudni vele azonosulni. Mindezeken túlmenően ma már olyan lehetőségek is elérhetőek, amelyek szinte a képzeletünket is felülmúlják. Akár az ajtón futó díszbetét is továbbvihető a kilincsre, amivel az esztétikai szépség további magasságokba emelhető. 

Díszítő elemek 

Ha még a fentiek nem lennének elegendőek számunkra ahhoz, hogy az ideális beltéri ajtót kiválasszuk, akkor lássuk, milyen további lehetőségek állnak még a rendelkezésünkre a variációk terén. Ízlésünktől függően számos díszítési opció szóba jöhet. 
A beltéri ajtóinkat díszíthetjük fémcsíkokkal, üvegcsíkokkal, furnércsíkokkal, üvegbetétekkel, de festett akrilbetéttel is különlegessé tehetjük. Ezek a díszítések a beltér további részében is alkalmazhatók, ha egységes és különleges hatás elérésére kívánunk törekedni.