Rábaablak - Minőségi, nyílászáró, faablak, ablakgyártás, ajtógyártás, fa ablakok, ajtó, ablak, ajtók, ablakok, nyílászárók, fa ablak, fa ajtó, fa ajtók, alu-fa, fa-alu, fa alu, alu fa, fa nyílászáró, fa nyílászárók, bejárati ajtó, bejárati ajtók, bejárati nyílászáró, bejárati nyílászárók, beltéri ajtó, beltéri ajtók, beltéri nyílászáró, beltéri nyílászárók, gyártás, gyártása, készítés, készítése, értékesítés, értékesítése, árusítás, árusítása, beszerelés, beszerelése, forgalmazás, forgalmazása, kereskedelem, kereskedelme, egyedi, kiváló, minőség, minőségű, minőségi, egyedi
Széchenyi 2020 ERFA logó

SEGÍTÜNK ELIGAZODNI A NYÍLÁSZÁRÓK VILÁGÁBAN!

Mire ügyeljünk a bejárati ajtó kiválasztásakor?

Gyártói háttérKülönösen fontos, hogy a bejárati ajtó kiválasztásakor a gyártót górcső alá vegyük. A hazai gyártó választása számos előnnyel jár. A legtöbb esetben lehetőségünk van a gyártó telephelyére is ellátogatnunk, ahol saját szemünkkel meggyőződhetünk a gyártási folyamatokról, a felhasznált alapanyagoktól egészen a végtermék minőségéig. A személyes látogatás vagy kapcsolatfelvétel során legtöbbször kialakul az a bizalom is, ami egy nagyobb anyagi elköteleződéssel járó bejárati ajtó vásárlásakor rendkívül fontos. A technológián kívül a hosszú távú gyártási tapasztalat, a megfelelő ügyfélkezelés és a gyártói garanciavállalás is mérlegelendő szempontok a döntés meghozatalakor. 

GaranciákAmikor bejárati ajtót választunk, a gyártói garanciák feltérképezése kiemelkedő jelentőséggel bír. Még a hazai gyártók között is jelentős különbségek mutatkoznak a garanciavállalás terén, 3 évtől egészen a 10 éves garanciáig. Ma már olyan egyedülálló technológiai eljárások léteznek, amellyel a nyílászárók felületkezelésének időtartama minden képzeletet felülmúl. Az RSG (Remmers System Garantie) tanúsítvánnyal rendelkező gyártók nyílászáróik felületkezelésére minimum 10 év garanciát vállalnak, ami a vásárlók számára nagyfokú biztonságot jelent az újrafestés miatti aggodalmukkal szemben. 

Stílus, design  A bejárati ajtó kiválasztásakor otthonunk stílusát is figyelembe kell vennünk, mert nem mindegy, hogy egy klasszikus, modern vagy esetleg kortalan bejárati ajtót keresünk. Az elérhető választék óriási, ami még további stresszterhet ró ránk a helyes választás meghozatalát illetően. Az elérhető alapanyagok, színek, kiegészítők variációs lehetőségei pedig végképp végeláthatatlan kombinációs lehetőséget teremtenek számunkra. A gyártók részéről biztosított szakmai tanácsadás, ügyfélorientáció kiemelkedő fontosságú a választás megkönnyítése érdekében. A végső döntés meghozatala előtt érdemes különös gondossággal ügyelnünk arra, hogy az esztétikai megjelenés és a praktikus használat összhangja minden szempontból megvalósulhasson.

Alapanyag A bejárati ajtók esetében különösen fontos az alapanyag megfelelő kiválasztása, felépítése. Speciális frízek alkalmazásával biztosítható a bejárati ajtó feszültségmentesítése, nagyobb stabilitása és jobb tartóssága.  A választható fa alapanyagok tárháza is széles. Ma már olyan egzotikus fafajták is elérhetők, mint a meranti vagy a red grandis. De az accoya is egyre szélesebb körben közkedveltté válik természetes szépségének és hosszú élettartamának köszönhetően. A társadalmi felelősségvállalás egyre nagyobb hangsúlyt kap a nyílászárók világában is. A jövő generációira is gondolnunk kell, aminek jegyében környezetünk fenntartható fejlődése kiemelkedő fontosságú. Olyan gyártót válasszunk, aki a környezettudatosság jegyében kizárólag minősített, megújuló erdőgazdálkodásból származó alapanyagokat használ fel. 

Bejárati ajtó időjárásnak való kitettségeBejárati ajtók esetében választhatjuk a csak fából készült kivitelezést, de elérhetőek már az alu-fa bejárati ajtók is. Ez utóbbi előnye az időjárással szembeni kiváló ellenállósága a külső alumínium burkolatnak köszönhetően, de hátránya a magasabb árfekvése a fából készült bejárati ajtókkal szemben. Az ár mellett azonban érdemes a bejárati ajtó időjárási viszonyoknak való kitettségét is mérlegelni. Ha a bejárati ajtó kevésbé védett környezetben helyezkedik el, és közvetlenül érheti a szélsőséges időjárás, akkor vegyük fontolóra az alu-fa megoldások közül való választást. 

Biztonság, betörésvédelemBejárati ajtóknál a magas szintű betörésvédelem biztosítása kiemelten fontos. Biztonsági záróelemek, erősített pántok szolgálják a magas szintű védelmet. Fokozott betörésvédelem a mechanikai behatásoknak ellenálló csapos és kampós záródási pontoknak, a nagyobb ellenállással bíró bemart zárfogadóknak és a védett falckialakításnak köszönhetően érhető el.

Kivitelezés Összegyűjtöttük a bejárati ajtók kivitelezésével kapcsolatos legfontosabb szempontokat, amelyekre a Rábaablaknál a gyártás és beépítés során különös gondossággal figyelünk oda.
  • Speciális, stabil frízek alkalmazása feszültségmentesítés céljából.
  • Egyedi, saját fejlesztésű betétek alkalmazása a repedések kizárása és a jobb hőszigetelés elérése érdekében.
  • Purenit küszöbfogadók alkalmazása földig érő szerkezeteknél, amelyek legfőbb előnye a stabilitás, a jó szigetelőképesség és a tartósság.  Ezt küszöbbe integrált műanyag fogadókkal kombináljuk.
  • Egyedi, saját fejlesztésű, sík ajtólapok használata fém merevítéssel és párazáró felülettel ellátva a stabilitás, tartósság és a megfelelő hőszigetelés céljából.
  • Időtálló, formatartó tömítések alkalmazása. A szélsőséges dilatációk elkerülése végett nagyméretű szilikonárok kialakítása.
  • Alacsony lépésmagasságú hőhídmentes alumínium küszöbök használata. Segítségükkel biztosítható a kényelmes átjárás.