Rábaablak - Minőségi, nyílászáró, faablak, ablakgyártás, ajtógyártás, fa ablakok, ajtó, ablak, ajtók, ablakok, nyílászárók, fa ablak, fa ajtó, fa ajtók, alu-fa, fa-alu, fa alu, alu fa, fa nyílászáró, fa nyílászárók, bejárati ajtó, bejárati ajtók, bejárati nyílászáró, bejárati nyílászárók, beltéri ajtó, beltéri ajtók, beltéri nyílászáró, beltéri nyílászárók, gyártás, gyártása, készítés, készítése, értékesítés, értékesítése, árusítás, árusítása, beszerelés, beszerelése, forgalmazás, forgalmazása, kereskedelem, kereskedelme, egyedi, kiváló, minőség, minőségű, minőségi, egyedi
Széchenyi 2020 ERFA logó

SEGÍTÜNK ELIGAZODNI A NYÍLÁSZÁRÓK VILÁGÁBAN!

Inspirációk kilincsválasztáshoz

Cikkünkben összegyűjtöttük azokat a szempontokat, amelyeket mindenképp érdemes megfontolni, amikor nyílászáróinkhoz kilincseket választunk. Nemcsak a design, de a funkcionalitás, megbízhatóság és biztonság is azonos hangsúlyt kell kapjon. Lássuk, miért is fontos mindegyiket végiggondolni és milyen lehetőségek állnak a rendelkezésünkre.

Milyen egy megbízható kilincsmárka?A kilincsek esetében nem elegendő csak az esztétikai megjelenést figyelembe venni, hanem a hosszú távú és biztonságos működést is szem előtt kell tartani. Így érdemes elismert és megbízható kilincsmárkát választani.
A Hoppe márka a minőséget és a tartósságot képviseli. 10 év garancia van minden mechanikus alkatrészre a kilincsek rendeltetésszerű használata és a megfelelő karbantartások elvégzése esetén. A Hoppe kilincsek többféle alapanyagból készülhetnek.
Alumínium: Nagy kopásállóság és kiváló színtartás jellemzi ezeket a kilincseket.
Rozsdamentes acél: Fő jellemzője a hosszú élettartam. Nagyfokú korrózió-, sav- és kopásállóság jellemzi. 
Sárgaréz öntvény: Kiemelkedő minőség jellemzi, felületét láthatatlan lakkréteg védi, ami kiváló ellenálló képességet kölcsönöz neki.

 A kilincsek formavilága, stílusa, színeA kilincsek formavilága rendkívül széles. Lehet a forma egyenes vagy íves, klasszikus vagy modern, de kortalan változatok is elérhetők ma már szép számmal. A felületi bevonatok további egyediséget kölcsönözhetnek a kilincseknek. Fontos szempont, hogy a választásunkkor, különösen a beltéri ajtók esetében, a lakás belső harmóniájával való összhangot is figyelembe vegyük. A bejárati ajtókilincsek különböző színekben és formákban kaphatók, így tökéletesen tudnak illeszkedni az ajtó stílusához. Persze a funkcionalitás és biztonság sem hagyható figyelmen kívül. 
Választhatunk körrozettás, négyzetrozettás és laprozettás kilincseket is. 
A kilincs színe a felületi bevonatoktól függően nagyon széles skálán mozoghat. A matt verzióktól a színes és fényes bevonatokig inspirálódhatunk a kilincsek között. 

Választható kiegészítők kilincsekhez

A különleges hatások és az egységes lakásbelső elérése érdekében olyan egyedi megoldások is léteznek már, amelyek segítségével az ajtóhoz vagy a beltér további részéhez tartozó díszítés továbbvihető díszbetét formájában a kilincseken is. 

Speciális kilincsek

 
Secustik kilincs


Otthonunk biztonsága az egyik legfontosabb elvárás. Az ablakok esetében a Secustik kilincsbe beépített, szabadalmaztatott reteszelési mechanizmus megakadályozza az ablakkilincs manipulálását kívülről. Működtetéskor egy önbiztosító reteszelő mechanizmus hallható precíziós kattanással a kilincs különböző állásaiban bekattan. 

 
Cilindervédett kilincs


A bejárati ajtó esetében célszerű cilindervédett biztonsági kilincset választani. Ezek a kilincsek csak belülről, átmenő csavarok segítségével szerelhetők és kívülről nem oldhatók. Az ajtóban lévő zár védelme érdekében a cilinderlyuk körül külön egy fúrásbiztos acélbetét van elhelyezve. Bejárati ajtókilincs esetében mindig érdemes meggyőződni arról, hogy a kilincsben van-e cilindervédelem, mert számos kilincs ezzel a plusz védelmi funkcióval nem rendelkezik.

A Rábaablaknál a lehetőségek széles tárházával várjuk megrendelőinket. Szakembereink készséggel segítenek a kilincsek világában való eligazodásban és a jól bevált, működő és kompatibilis kilincsek kiválasztásában.