Rábaablak - Minőségi, nyílászáró, faablak, ablakgyártás, ajtógyártás, fa ablakok, ajtó, ablak, ajtók, ablakok, nyílászárók, fa ablak, fa ajtó, fa ajtók, alu-fa, fa-alu, fa alu, alu fa, fa nyílászáró, fa nyílászárók, bejárati ajtó, bejárati ajtók, bejárati nyílászáró, bejárati nyílászárók, beltéri ajtó, beltéri ajtók, beltéri nyílászáró, beltéri nyílászárók, gyártás, gyártása, készítés, készítése, értékesítés, értékesítése, árusítás, árusítása, beszerelés, beszerelése, forgalmazás, forgalmazása, kereskedelem, kereskedelme, egyedi, kiváló, minőség, minőségű, minőségi, egyedi
Széchenyi 2020 ERFA logó

SEGÍTÜNK ELIGAZODNI A NYÍLÁSZÁRÓK VILÁGÁBAN!

Ablakvásárlásról őszintén

Először is nézzünk szembe a realitással. Fantasztikus dolog saját otthonunkról álmodozni, tervezgetni, majd a megvalósítás mezejére lépni. De az elején még sokan nem látják, hogy ez egy hosszú, fáradságos, költséges és idegölő feladat lesz. Még akár az is előfordulhat, hogy a bár soha ne kezdtünk volna bele érzés is elhatalmasodik majd rajtunk. Ne aggódjatok! Ezt is túl fogjátok élni és végül elkészül majd mindaz, amit megálmodtatok. De mindehhez pontos tervezésre, kitartásra és erőfeszítésre lesz szükségetek.
Kezünkben az építési terv, látványos 3D -s rajzok, alig várjuk már, hogy álomotthonunkban élhessünk.

Lelkesen nekiállunk, tárgyalunk, rohanunk iparos mesterek után, telefon telefont ér, majd este fáradtan elővesszük Excel táblánkat…hol is tartunk a kiadásokkal és még milyen további nem számított költségek várnak ránk kérdésekkel a fejünkben. Nyílászárók, de jó már itt tartunk, nemsokára tető alatt a ház, lassan fellélegezhetünk. Már a beköltözésről ábrándozunk, talán már a dátumot is kiszúrtuk, akkor egy újabb kérdéshalmazzal szembesülünk. Fa vagy műanyag nyílászáró legyen? Fa vagy esetleg alu-fa? Melyiknek mik az előnyei, esetleg hátrányai?

A fa nyílászárók előnyeiről az alábbi cikkünkben olvashattok:
https://www.rabaablak.hu/Tudastar/Ablakvalaszto/Milyen_ablakot_valasszak.html
Fát szeretnénk, csodaszép lenne, erről álmodtunk, de mégiscsak drágább mint a műanyag. És kivel csináltassuk meg? Találunk olyan gyártót, aki megbízható, precíz, együttműködő és rugalmas? A továbblépéshez ajánlatokat kérünk be, látni szeretnénk, ki mit mennyiért kínál nekünk. Újabb Excel tábla nyílik. Hosszasan összehasonlítunk, de hogyan döntsünk csak a számok alapján? Műszaki tartalom, garanciák, apró betűk….és persze a lényeg a végtermék, amiben hosszú évtizedekig szeretnénk örömünket lelni. Merre tovább most?

Keressük fel a gyártót személyesen, győződjünk meg róla, hogy a számok mögött olyan tartalom rejtőzik, amire vágyunk még ha az nagyobb pénzügyi áldozattal jár is. Saját bőrünkön mi magunk is többször tapasztaltuk már, hogy mit jelent a minőséget választani. Ezt legtöbbször az ember kisebb anyagi döntések esetén érzékeli, de most, amikor a tét jóval nagyobb, érdemes azt választani, amit elképzeltünk, mert kompromisszumokkal is lehet élni, de nem teljes életet. Vívódunk, fa vagy műanyag, a budgetünk véges, de hát mégiscsak a fa nyílászárók oly meghitt, barátságos és természetközeli miliőt tudnak otthonunkba varázsolni, amiért érdemes a számtant még egyszer átgondolni. Nem beszélve arról, hogy a fa értékállósága több generáción átívelő, akár egy svájci óra. Ha már a nyílászáróknál tartunk, árnyékolásra is szükségünk lesz. A redőnyöket, esetleg zsaluziákat, szúnyoghálókat honnan szerezzük be? De jó lenne ezt az ablakokkal egyben egy gyártóval letudni, ahelyett hogy ismét ajánlatvadászatba és újabb egyeztetéssorozatba kezdenénk.
Van erre lehetőségünk, csak jól kell az ablakgyártó céget kiválasztanunk. Az egy helyről való beszerzés azért is megfontolandó, mert az árnyékolástechnika mind műszaki tartalmában, mint esztétikájában és időben is szorosan kapcsolódik a nyílászárókhoz.
Az egy helyről való beszerzés további előnyeit mutatja be alábbi bejegyzésünk:
https://www.rabaablak.hu/Tudastar/Ablakvalaszto/Milyen_elonyokkel_jar_ha_mindent_egy_helyrol_es_egy_kezbol_tudunk.html
 

Gyártóként hisszük, hogy az általunk nyújtott termékeken túl az egész együttműködés folyamán tanúsított hozzáállás is rengeteget számít. Nem elég csupán az ügyfelet meglátni, az embert is látnunk kell. Épp ez az, ami megkülönböztet minket és amit az ügyfeleink is éreznek. Amikor megkeres minket valaki egy ajánlatkéréssel, nem engedjük el a kezét puszta számokkal és kis betűs tartalmakkal, hanem megpróbáljuk a kapcsolatot felvéve vele továbbsegíteni a döntéshozatalában, a kérdései, esetleges aggályai akár telefonos vagy személyes megválaszolásában. Mi nem csupán jó üzletet akarunk csinálni, mi a legjobbat szeretnénk, azt ami az ügyfélnek örömet és elégedettséget jelent és ami a mi jó hírnevünket tovább viszi.