> Felületkezelés <

A felületkezelés a kész nyílászárók tekintetében az egyik legfontosabb szempont, ezért is helyezünk erre a területre különösen nagy hangsúlyt!

A mai igényeknek megfelelő már-már bútorminőségű nyílászáróknak az időjárás viszontagságait is bírniuk kell több évtizeden keresztül.

A fa ablakok rendszeres újrafestése a múlté! A fa pórusaiba is behatoló speciális védőanyagok és az egyedülálló technológiai eljárásnak köszönhetően a felületkezelés időtartama minden képzeletet felülmúló!


Korszerű konvejorpályás festőműhelyünkben az ablakok és ajtók felületkezelését 4 munkafolyamatban végezzük.

Festőműhely


 

Elsőként szálmegkötőbe merítjük a megmunkált alkatrészeket. Ez az anyag mikrotartományban stabilizálja a fát, megakadályozza a pácolásnál a foltképződést és töredékére csökkenti a nedvességfelvevő képességét.


Következő lépésként gombaölő alapozóval kezeljük, mely egy alapszínt ad a fának és favédőszert is tartalmaz, így megakadályozza a baktériumok, valamint a kékülést okozó gombák kifejlődését, optimálisan védve így a fát.


remmer-csepp-pici


 


Harmadik fázisban az illesztéseket, csapvállakat töltjük ki egy rugalmas anyaggal, mely hosszútávon megakadályozza a nedvesség behatolását az illesztéseknél. Majd egy köztes alapozó rétegbe merítjük a nyílászárókat, amely kitölti a felületen a kisebb egyenetlenségeket, a kapilláris hatás  nagy mértékben csökken, ezáltal a vízfelvétel minimálisra korlátozódik!

 


Végül magas nyomáson fújva egy sűrű, vizes bázisú lazúr kerül a felületre 300 mikron vastagságban, amely által egy sima, esztétikus, bútorminőségű terméket kapunk a vevő által kiválasztott színben. A felületi réteg magas vízgőz diffúzióképességgel és kiváló tömbszilárdsággal rendelkezik, valamint kevésbé hajlamos a gombaképződésre és a szennyeződésre. 

 

Ápolószet


 

Az ablakok állagának megőrzése érdekében egy minősített, speciális Aidol ápolókészletet is forgalmazunk, melynek segítségével lényegesen meghosszabbíthatja az ápolási és felújítási időközöket. A csomagban található regenerálószer alaposan és kíméletesen tisztítja a nyílászárót, a balzsam pedig megvédi a felületeket az időjárás behatásaitól és a gyors elszennyeződéstől, valamint az enyhe felületi sérüléseket is eltünteti.


Őrizze meg hosszú időn át ablakai és ajtói szépségét és minőségét!

 A leendő lakás és háztulajdonosok igényeit figyelembe véve különböző kiegészítő anyagokat is forgalmazunk. Gyakori probléma, hogy a mérettartó és a nem mérettartó elemek (pl. kapu, kerítésléc, ereszburkolás, szarufavégek) festéséhez nem találnak kereskedelemben kapható, az ablakok színével megegyező lazúrokat. Nálunk erre is megtalálhatja a megoldást, az általunk forgalmazott Remmers Harmonie vékony és vastag lazúr rendszerekkel!