Üzemünkben Európa egyik legkorszerűbb megmunkáló központján készülnek a nyílászárók.

2017-ben megvalósult fejlesztés során a felületkezelés egy automata konvejorpályán, festőrobot által történik.

Az ünnepélyes gépátadóról készült híradást és az interjúkat az alábbi videókon tekinthetik meg:

 Gépátadó ünnepség:

   

 

Professzionális automata nyílászáró festőberendezés beszerzése a széchenyi 2020 program keretében

„Befektetés a jövőbe”

A beruházás a Rábaablak 93’ Kft rábapatyi telephelyén valósult meg. A befejezés dátuma 2017. február 28. A projekt megvalósításához az Európai Regionális Fejlesztési Alap 62,17 millió forint  (45%) támogatást biztosított. A berendezés elszámolható költsége 138,15 millió forint. Az automata festőberendezés beszerzésével a termelési technológia gyenge láncszemét a manuális felületkezelést teljesen kiiktattuk. A jelenlegi kézi felületkezelést kiváltotta egy automatizált, állandó minőséget biztosító és munkahatékonyságot javító szoftver vezérlésű rendszer.

A projekt stratégiai célkitűzései:

•           Versenyképesség javítása

•           Munkahelymegtartó képesség fejlesztése

•           Piaci helyzet stabilitásának és javításának elősegítése.

 

A fejlesztés eredményei: munkahelymegtartás (34fő), piaci kapcsolatok bővülése, eredményesség növekedése, piacvezető szerep fenntartása. A Kft eddig is a nagy növekedési potenciállal rendelkező KKV-k közé tartozott, a fejlesztés eredményeként is fenntartja, sőt az exportorientáltságát erősíti.

 

Nem számszerűsíthető műszaki- szakmai eredmények: Előrelépés a mostani technológiához képest egy stabil, állandó minőségű termékelőállítás (kiváltjuk a kézi munkaerőt). A manuális anyagmozgatás során tapasztalható sérülések, koccanások szintén kiiktatásra kerülnek. A gépi vezérlés a festékanyag felhasználást optimalizálja. Kiszállítási határidők jobban tervezhetőek, a gyártási időoptimalizálás így a komplett folyamatban megvalósul.

Pályázati táblák

Festő_beruházás_tábla